Vi har bytt namn!


Till Invise.se


Bästa mobila hemsidorna 2011

Bästa mobila siterna 2011

Mobila hemsidor börjar på allvar att bli stort. Här har vi sammanställt 2 st topplistor på de mobilsiter vi tyckte var bäst under 2011. För att undvika diskussion huruvida vi är partiska har vi därför valt att inte ha med några siter vi har gjort utan bara presentera de tre bästa internationella mobilsidorna och de tre bästa svenska mobilsidorna 2011 enligt oss.

Internationella

1. Boston Global – bostonglobe.com
Personerna bakom Boston Globals mobila hemsida är troligtvis bäst i världen på vad de håller på med. Bortsett från att deras mobila hemsida fungerar perfekt i en mobil så är det mest fantastiska att det inte ens är en mobil hemsida, det är något som kallas en ”Responsive site”. Besök hemsidan med en dator och ändra storleken på fönstret i din webbläsare så förstår du. Det är framtiden mitt framför ögonen på dig!

2. Financial Times – app.ft.com
Gick i spetsen av företag som valde att satsa på en mobil webapp istället för en vanlig app. Varför? Med mobilsidan kommer FT förbi problem som de upplevde med att en app måste följa villkoren i tillverkarens app-store. Deras webbapp har en överlägsen känsla av att vara en installerad app och den spar ned innehållet för att surfa i webbappen utan uppkoppling, smart!

3. Mercedes-benz.de – m.mercedes-benz.de
Snygg mobil sida som kombinerar app känsla med mobil webb mycket bra. Sidan är också mycket bra strukturerad trots mycket innehåll. Bara en tidsfråga innan Mercedes väljer att mobilanpassa sina övriga internationella siter.

 
Svenska

1. Sveriges Radio – m.sverigesradio.se
Helt enkelt en ruskigt bra mobil hemsida. Oerhört bra struktur, bra kommentarsfunktioner och massa annat. Dessutom finns sidan i två olika mobila alternativ beroende på om man besöker sidan med en mobil med pekskärm eller utan.

2. Dagens nyheter – mobil.dn.se
Den Svenska tidning som har lyckats bäst med sin mobilanpassning är enligt oss DN. Mobilsidan är snygg, smart, lättnavigerad och vi gillar scrollfunktionen i sidled mellan vissa artiklar. Den enda minuset är att sidan inte laddas automatiskt när man går in på www.dn.se

3. flygstolen.se – mobil.flygstolen.se
Den här sidan skulle vi nog bedöma som fortfarande i beta stadiet. En hel del förbättring finns att göra men det är fortfarande en mycket bra mobil hemsida och vi gillar att flygstolen har förstått vikten av en webbapp, speciellt i en bransch som deras där konkurrensen online är enorm.