Vi har bytt namn!


Till Invise.se


Guide till mobil hemsida

Hur skapar jag en mobil (vänlig) hemsida och vad ska jag tänka på?

Detta är en guide som i 13 steg förklarar vad som är viktigt när du skaffar en mobil hemsida. Det finns genomgående förklaringar om vad som är viktigt, hur du skall resonera och var du skall påbörja arbetet. Guiden vänder sig både till alla som vill veta mer om vad som är viktigt med den mobila hemsidan och framställningen av sidan. Guiden innehåller inte förklaringar hur du skapar design och kod till mobilsidan.


Vad innehåller guiden?

Steg för steg förklarar guiden 13 viktiga delar vid framtagandet av en mobil hemsida. Här följer dessa i en kort summering. För bästa förklaring rekommenderar vi att du laddar hem den fullständiga guiden.

Här är en kort summering av alla delarna i guiden.

1. Strategi
Många företagare negligerar vikten av en strategi kring sin marknadsföring online. Men oavsett storlek på företaget så kommer hemsidan och mobilhemsidan vara starkt bidragande till om du får in många nya kunder i framtiden. Det spelar ingen roll om man är ett företag som enbart erbjuder sina produkter/tjänster offline, webben kommer ändå påverka kundens beslut. Alltså är det viktigt att skaffa en strategi, så även kring den mobila hemsidan.

I guiden får du en del tips hur du skall tänka kring din strategi.

2. Innehåll
Vilket innehåll bör du ha med på din mobila hemsida? Ska jag ha en mobil landningssida, skall jag ha en mobil hemsida ”light” eller ska jag mobilanpassa allt mitt material. Detta är vanliga frågor om mobilsidor som vi ger svar på.

Vilket syfte har den mobila hemsidan och vad är viktigt för dig? Vilka knappar är bra, vilka är avgörande och vad ska du undvika.

Vi reder ut en del tankar kring innehållet i den mobila hemsidan så att du kan börja arbetet med att ta fram ditt innehåll.

3. Mobilanpassa text och bilder
Vilket format på text och bilder fungerar bra? Hur gör du för att skapa en bra upplevelse för användaren och hur får du materialet att fungera bra i en majoritet av alla smartphones som existerar. Hur bör du jobba med bilder och ikoner för att få dem att se knivskarpa ut på nya mobiler som Iphone 4a där upplösningen är bättre än på någon datorskärm.
4. Struktur och navigering
Skärmen på en smartphone är många gånger mindre än en datorskärm. Gör det att du bör ha med mindre material. Hur delar du upp material i en mobilsida så att det blir lätt att navigera?

Och vad är rätt att fel, ska du bort 90% av materialet och bara ha väldigt lite information på mobilhemsidan eller skall du mobilanpassa allt.

5. Design
Tips på vilka verktyg du kan bör använda för att testa designen på din mobila hemsida i en mobil. Du måste testa designen kontinuerligt i en mobil under utvecklingen. Vad ska du tänka på med knappar och ikoner i mobilsidan.

Förklaring om vad som mer är viktigt att tänka på när du skapar designen till din mobila hemsida.

6. Laddningstid
Vad är laddningstid, bouncerate osv. Vilka riktlinjer och tankar har vi när vi jobbar med laddningstid och vad kan du arbeta med för att skapa korta laddningstider.
7. Tumvänlighet och zoom
Det är viktigt att tänka på att allt material måste vara tumvänligt då den mobila hemsidan till största del kommer navigeras med en tumme. Då måste det finnas vissa marginaler för att undvika feltryck. Du får även lite förklaringar vad du skall tänka på med zoom och scroll i den mobila hemsidan.
8. Text och tydlighet
Här handlar det om att olika delar av materialet du tagit fram till den mobila hemsidan skall anpassas på rätt sätt. Vi förklarar när du skall göra texten större respektive mindre, vikten av kontrast osv.
9. Den lokala sökningen
En besökare med väldigt stor potential att konvertera är en besökare som kommit in på din mobilsida via en lokal sökning. Vad är viktigt att tänka på för att verkligen få denna kund att konvertera.
10. Konverteringsanpassa
Hur konverteringsanpassar du hela sidan så att du får ut maximalt antal konverteringar på alla dina olika besökare. Hur styr du besökaren dit du vill?
11. Övrigt
Länkar, använd telefonens GPS, skapa App liknande ikon, Jquery och kopplingar mellan din traditionella hemsida och din mobila hemsida.
12. Hur använder jag min nya mobilsida i min marknadsföring?
13. Sist men inte minst