Vi har bytt namn!


Till Invise.se


Mobil Marknadsföring

Mobil Marknadsföring

Visst är vi på Mobilmedia klart partiska i frågan ”Är är mobil marknadsföring viktigt?”. Men vi är det av en anledning. Vi vet att mobil marknadsföring har och framför allt kommer att revolutionera hur  marknadsföring ser ut i framtiden. Så läs gärna kort om våra åsikter och bilda dig själv en uppfattning om varför mobil marknadsföring är en viktig investering för ditt företag, både nu och i framtiden.

Hur ser marknaden ut idag?
Tre av fyra mobiler som säljs i Sverige är smartphones, och en av de största skillnaderna mellan en smartphone och en vanlig mobil är skärmen. Med en större skärm och en kraftig processor kan en smartphone göra i princip vad en dator kan göra. Och som konsumenter gillar vi detta, faktum är att vi är kraftigt beroende av det. En smartphone ägare kollar sin mobiltelefon snitt var 6e minut under sina vakna timmar. Smartphone penetrationen i Sverige är fenomenal!

Med en bra utbredning av mobila enheter kommer också ett behov av att surfa mobilt. Även här sker snabba förändringar, 4G är på gång och snart surfar vi lika snabbt i mobiler som via datorer. Detta skapar helt nya möjligheter. Mobiltelefonen är med oss nästa hela tiden och vi kan prata med den, surfa med den, den vet var vi befinner oss med hjälpa av sin GPS och vi kan ta emot information via en mängd kanaler i mobilen. Alltså har mobilen byggt en bro där vi som jobbar med marknadsföring kan nå fram till konsumenten nästan när som helst, var som helst. Och det går att göra på ett sätt som användaren uppskattar.

Mobilen och andra medier
En mobil gör något ingen annan enhet gjort tidigare, konsumenten har den med och kombinerar den med en mängd andra medier. I undersökningar (gjorda av Google) uppger många att de har med sig mobilen när de: kollar TV, läser tidningar osv. Det gör att du som annonsör kan skapa en helt annan aktivitet kring din marknadsföring. Den du annonserar mot är nära till handling, ex kan en TV reklam direkt hänvisa till en aktivitet i en mobil. Detta gäller självklart i andra media som utomhusreklam, radio och massa annat.

Konverteringen
Du som är företagare idag och konsumerar marknadsföring har säkert ställt dig denna fråga 100 tals gånger: ”Är min marknadsföring värd pengarna?” eller ”Hur uppnår jag bra ROI med min annonsering?” Svaret är inte alltid helt enkelt. Men en sak kan vi säga med säkerhet, det är konverteringen som avgör. Det är inte värt att markndsföra en butik om alla besökare vänder i dörren, det är ingen idé att locka massa trafik till din hemsida om besökaren vänder inom ett par sekunder.

Här kommer Mobilmedia in i bilden. Vi är framför allt fokuserade på Mobil marknadsföring och vi jobbar alltid med konvertering i åtanke. Vi vet att det är konverteringen som är avgörande. Vi kan en hel del (minst sagt) om konvertering på webben och vi vet att mobilen är det bästa sättet att skaffa högre konvertering. Därför råder vi dig starkt: innan du gör någonting annat tänkt på att 6 av 10 nya kunder idag har tagit webben till sin hjälp innan de genomför ett köp offline. Det går inte att blunda för hur viktig webben är för alla företag och det är i mobilen du kan göra stor skillnad för det är hit konsumenten flyttar mer och mer.

Anlita oss om du vill skaffa en smart mobil strategi. Vi börjar oftast med en mobil hemsida/webbapp då vi anser att det är det första och viktigaste steget för företag som vill bli mobila.

PS
Vi kan också hjälpa dig med din traditionella web om du saknar en bra profil och strategi kring din hemsida och konverteringen. Därefter är steget till den mobila webben enkelt!
DS